Bhv oproep systeem

BHV Oproepsysteem

BHV oproepsysteem in de praktijk

Klant: Skantrae, Zevenaar
Toepassing: Bhv oproepsysteem
Producten: oproepunit, pager, repeater

De oude situatie: Door de grote oppervlakten en de verschillende ruimtes is het belangrijk dat bhv’ers snel bereikbaar zijn. Voorheen ging dat per telefoon. Echter ging dit ten koste van de efficiëntie omdat er een extra handeling nodig was via de telefooncentrale. Vaak konden de bhv’ers niet verstaan wat de noodoproep inhield door het lawaai van de luidruchtige machines. Het bhv oproepsysteem biedt uitkomst.

De oplossing: Door op strategische plekken een oproepunit te plaatsen, kan op het moment dat er een ongeval heeft plaatsgevonden snel worden gereageerd. Iedereen kan het bhv oproepsysteem bedienen en er kan adequaat worden gehandeld. Een oproepunit met een enkele knop is hier een mogelijkheid, maar bijvoorbeeld ook met drie knoppen. Via een druk op de knop kan een boodschap naar een ontvanger oftewel een tekstpager worden verstuurd. Het versturen van de berichten gebeurt geheel draadloos zonder tussenkomst van extra soft- of hardware. Door onderscheid te maken in de drukknoppen, kan de urgentie (bijvoorbeeld; klein ongeval en noodgeval) worden aangegeven, maar ook een enkele bhv’er of groepen bhv’ers kunnen worden opgeroepen. De bhv’er ontvangt locatie en de oproep op de tekstpager.

Gebruikerservaring

Wij gebruiken dit systeem nu al meer dan vijf jaar en zijn volledig tevreden over dit bhv oproepsysteem. Vanwege de grote afstanden en de verschillende hallen gebruiken wij een repeater om het signaal te versterken. Bhv’ers zijn snel en overal bereikbaar. ”

Het Bhv oproepsysteem

Hoe werkt het?

Een volledig bhv oproepsysteem bestaat uit een oproepunit en een tekstpager. De oproepunit heeft één, vier, vijf of acht knoppen. De tekst van de knoppen en de boodschap op de tekstpager kunt u bepalen. Door op de knop te drukken wordt de oproep naar de tekstpager verzonden. De oproepunit kan op diverse plekken worden bevestigd of worden gedragen.

Als ontvanger kunt u kiezen uit verschillende pagers of tekstpager. Op de ontvanger wordt de oproep ontvangen, inclusief de locatie.

Wanneer er vanaf een centrale locatie wordt aangestuurd, dan kunnen er manuele berichten worden gestuurd vanaf de computer, via de transmitter. De alpha transmitter kan apart van de oproepunits functioneren, maar kan ook worden geïntegreerd in combinatie met de oproepunits.

Het bhv oproepsysteem heeft een bereik tot 400 meter. Indien nodig kan er een repeater worden geplaatst om het bereik te verlengen tot 2 kilometer.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op via de contactpagina.

.

Voordelen
  • Garantie voor bereik via uniek in te stellen radiofrequentie.
  • Bij calamiteiten zoals een stroomuitval werkt het bhv oproepsysteem.
  • Snel en adequate communicatie met één druk op de knop.
  • Systeem kan op elk moment worden uitgebreid of aangepast.
  • Programmering volledig naar uw wensen.
  Optioneel
   • Noodoproepen vanuit de brandmeldcentrale kunnen worden geïntegreerd met dit oproepsysteem. Via de contactsensor worden meldingen vanuit de brandmeldcentrale opgevangen en wordt er automatisch een bericht naar de tekstpagers verstuurd.
   • Via een transmitter met toetsenbord kan vanaf een centrale locatie manuele berichten worden gestuurd met bijvoorbeeld instructies. De alpha transmitter staat op een centrale plek waarvandaan de oproepen naar de pagers worden verzorgd.
   • Heen- en weer communiceren is mogelijk met de twee-weg pager. Met deze pager is het mogelijk om met behulp van voorgeprogrammeerde tekstboodschappen terug te communiceren.

  Er zijn diverse uitbreidingen mogelijk. Neem contact op voor specifieke vragen de mogelijkheden.

  Download hier de folder van het bhv oproepsysteem.

  Gerelateerde toepassingen

  Door op een onderstaande toepassing te klikken, krijgt u informatie over de producten met daarbij uitleg over het product in de praktijk.

  © Copyright - Ceyont Industrie communicatie