Productielijn-oproepsysteem—Slider

Brandmeldcentrale oproepsysteem

Brandmeldcentrale oproepsysteem in de praktijk

Toepassing: BMC / BMI oproepsysteem
Producten: Input transmitter,  tekstpager

De oude situatie:  In luidruchtige omgevingen op bijvoorbeeld een drukke werkplaats waar medewerkers op wisselende posities hun werk uitvoeren kan een melding vanuit de brandmeldcentrale worden gemist. Sommige horen de meldingen niet anderen weten niet wat er gevraagd wordt. Een gevaarlijke situatie in geval van een calamiteit.

De oplossing: Het brandmeldcentrale oproepsysteem biedt een oplossing in deze situatie. De input transmitter wordt via een dry contact NO/NC aangesloten op de BMC. Bij een melding vanuit een brandmeldinstallatie wordt er automatisch draadloos een bericht gestuurd naar de (tekst)pagers. Zo kan er gekozen worden om een het bericht naar een individu of een groep tekstpagers te sturen. Normaal gesproken zal bij een melding 1 of meerder bhv’ers opgeroepen worden, die het calamiteitenplan uitvoeren. Conform de interne afspraken kunnen er zodanig korte tekstinstructies naar deze personen gestuurd worden zoals “Ontruiming Oost-vleugel” of “Evacuatie verkoop-afdeling”. Vanaf diverse locaties kunnen transmitters gecombineerd worden tot één integraal systeem. Draadloos bereik is gegarandeerd met gebruik van repeaters die het bereik vergroten.

Gebruikerservaring

Een simpele maar effectieve oplossing tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Erg goede service van Ceyont.”

Het Brandmeldcentrale oproepsysteem

Hoe werkt het

Een volledig Brandmeldcentrale (BMC) oproepsysteem bestaat uit een input transmitter en een tekstpager. De input transmitter heeft de mogelijkheid voor twee aparte alarm inputs, eventueel is de alpha transmitter ook een optie, deze heeft zeven opties. Het tekstbericht dat moet worden uitgezonden bij melding vanuit de BMC, die kunt u bepalen, wij programmeren dit voor u. Bij een melding vanuit de BMC wordt een oproep naar één of meerdere tekstpagers verzonden. De oproep bestaat uit een kort tekstbericht met gegevens over de melding of locatie. Een oproep kan eruit zien als ‘Brandmelding Hal 8″ of “Storing hek achterkant -Oost”

Als ontvanger kunt u kiezen uit pagers of tekstpager. Op de ontvanger wordt de oproep ontvangen met een licht-, tril- en geluidsignaal. De tekstpager geeft op het display de tekst die van te voren geprogrammeerd is. Het Brandmeldcentrale oproepsysteem heeft een draadloos bereik tot 800 meter wat met een repeater kan worden verlengd tot 3 kilometer.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op via de contactpagina.

Voordelen
Voordelen
  • Vanaf elke BMC kan worden gecommuniceerd.
  • Verschillende uitbreidingen mogelijk.
  • Koppeling via ESPA 4.4.4.
  • Autmoatisch aansturen van bhv’ers.
  • Volledige rapportage maakt communicatie inzichtelijk.
Optioneel
  • ESPA 4.4.4 koppeling: Er bestaat een koppeling met ESPA 4.4.4 voor een totale behering van de BMC vanaf externe locaties. ESPA 4.4.4. kan ook gebruikt worden voor inbraakbeveiliging en toegangscontrole. Bij een melding verstuurd dit systeem een bericht naar aangesloten tekstpager of pagers.
  • Koppeling met paniekknoppen: Voor het melden van een calamiteit op de werkvloer of een bedrijfsongeval kunnen er paniekknoppen gekoppeld worden aan ditzelfde oproepsysteem. Bij een druk op de knop worden er net als bij een melding vanuit de BMC een oproep geplaatst worden bij aangesloten pagers of tekstpagers. Door de paniekknoppen op vaste locaties te plaatsen kan informatie over de locatie van de calamiteit of ongeval mee worden gestuurd in de oproep. Denk aan “EHBOér naar HAL 8”.

Er zijn verschillende uitbreidingen voor het systeem mogelijk. Neem contact met ons en vraag naar de mogelijkheden en toepassingen voor onderneming.

Download hier een folder van het BMC oproepsysteem.

Gerelateerde toepassingen

Door op een onderstaande toepassing te klikken, krijgt u informatie over de producten met daarbij uitleg over het product in de praktijk.

© Copyright - Ceyont Industrie communicatie