Bhv oproep systeem

Orderpicker oproepsysteem

Orderpicker oproepsysteem in de praktijk

Toepassing: Orderpicker oproepsysteem
Producten: transmitter, coaster, software

De oude situatie: In het magazijn lopen orderpickers rond om orders te verzamelen. In magazijnen kan het soms flink zoeken zijn, zeker wanneer locaties van producten vaak wijzigen. Met een orderbon of scanapparaat gaat de orderpicker de diverse stellages af om de producten op te halen. Soms is het zoeken.

De oplossing: In het magazijn worden producten opgeslagen en bijgehouden. Bij binnenkomst van de producten worden deze mogelijk gecategoriseerd en opgeslagen op basis van producttype, barcode, afmeting, verpakking en productsoort. Al deze gegevens worden in het systeem verwerkt met daarbij de locatie waar de producten worden opgeslagen. Met het magazijn oproepsysteem kunnen magazijnmedewerkers eenvoudig de producten terugvinden.

Een heftruckchauffeur of medewerker met palletwagen moeten soms zoeken naar de locatie en dus de gewenste producten. Met het magazijn oproepsysteem worden op de stellages coasters bevestigd. Bij het scannen van de barcode, wordt de productinformatie uit de database gehaald. Het oproepsysteem stuurt vervolgens een oproep naar de coaster die aan de stellage hangt. Wanneer deze coaster wordt geactiveerd door de barcode te scannen of vanuit de software wordt geselecteerd, dan geeft de coaster lichtsignaal met eventueel een geluidsignaal. Zodoende kan de orderpicker snel zien waar de producten liggen wat ten goede komt aan de productiviteit.

Gebruikerservaring

Wij gebruiken dit systeem nu al meer dan een jaar en zijn erg tevreden over dit orderpicker oproepsysteem. Onze orderpickers kunnen veel sneller hun taken uitvoeren omdat de producten nu visueel getoond worden in het magazijn. Dit gaat veel sneller dan  het zoeken van stellagenummers en palletvakken. ”

Het Orderpicker oproepsysteem

Hoe werkt het?

Een volledig orderpicker oproepsysteem bestaat uit een transmitter, coasters en de software. Vanuit de software vanaf de computer worden producten geregistreerd en wanneer deze moeten worden gepickt, dan wordt in de software de stellage geselecteerd. Op de stellage of opslaglocatie is een coaster bevestigd. Wanneer deze wordt geselecteerd, dan geeft deze een lichtsignaal met eventueel ook een geluidsignaal. Zo weet de orderpicker waar de producten liggen die opgehaald moeten worden.

Vanuit de software wordt het gehele oproepsysteem aangestuurd. De transmitter wordt gekoppeld aan de computer of de server zodat de oproep wordt vertaald naar radiocommunicatie en zodoende de coasters kan oproepen. De coasters worden van te voren geprogrammeerd zodat deze het gewenste signaal geven en ook de duur van dit signaal.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op via de contactpagina.

.

Voordelen
  • Garantie voor bereik via uniek in te stellen radiofrequentie.
  • Efficiëntere inzet orderpicker personeel.
  • Altijd en snel duidelijkheid over de locatie van de producten.
  • Systeem kan op elk moment worden uitgebreid of aangepast.
  • Programmering volledig naar uw wensen.
Optioneel
  • Noodoproepen vanuit de brandmeldcentrale kunnen worden geïntegreerd met dit oproepsysteem. Via de contactsensor worden meldingen vanuit de brandmeldcentrale opgevangen en wordt er automatisch een bericht naar de tekstpagers verstuurd.
  • Het is mogelijk om een draadloze scanner te koppelen aan de pc met software. Op deze wijze kan via het scannen van een barcode ook een oproep geplaatst worden.
  • Heen- en weer communiceren is mogelijk met de twee-weg pager. Met deze pager is het mogelijk om met behulp van voorgeprogrammeerde tekstboodschappen terug te communiceren.

Er zijn diverse uitbreidingen mogelijk. Neem contact op voor specifieke vragen de mogelijkheden.

Download hier de folder van het orderpicker oproepsysteem.

Gerelateerde toepassingen

Door op een onderstaande toepassing te klikken, krijgt u informatie over de producten met daarbij uitleg over het product in de praktijk.

© Copyright - Ceyont Industrie communicatie